Vacature Educatiemedewerker B tuinen - uren in overleg

uil eikenblad

Kom lesgeven op de schooltuinen van Natuurstad Rotterdam!

Werken bij Stichting Natuurstad Rotterdam is je elke dag inzetten voor een groen en gezond Rotterdam. Wij stimuleren duurzaam denken bij alle inwoners met een prachtig aanbod van recreatie, educatie en participatie. Op onze 8 bijzondere kinderboerderijen en 14 inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers, jong en oud, van alles over de natuur en het milieu. En daar kunnen we jouw hulp bij gebruiken! 

De functie:

Jouw week gaat van start met een kop koffie – of natuurlijk met verse kruidenthee uit de tuin. Je bespreekt met je directe collega's de komende week door en dan maak je je klaar om de eerste basisschoolklas te ontvangen. Op de schooltuin gaan jullie aan de slag: de kinderen onderzoeken wat er sinds hun vorige les allemaal is gebeurd op de tuin en jij plant het zaadje voor een duurzaam gedachtengoed. Je laat de kinderen onderzoeken en ervaren wat de natuur ons allemaal brengt. Als de kinderen hun tuin weer verlaten, loop jij alles nog even na. Na wat administratieve klusjes ga je aan de slag met het plannen van nieuwe educatieve activiteiten op de tuin. Je onderzoekt waar de kansen liggen om verschillende doelgroepen te enthousiasmeren voor groen en gezond. Dat doe je natuurlijk niet alleen: je werkt samen met een team van meerdere gepassioneerde collega’s op de tuin. Voor je het weet is de dag alweer voorbij en kijk je uit naar morgen: een bezoek aan scholen in de buurt, want die zijn benieuwd naar jouw ideeën om meer natuur in de klas te halen.

Wie ben jij?

Jij weet wat er speelt op het gebied van natuur- en milieueducatie, bent flexibel, resultaat- en klantgericht en kunt goed plannen en structureren. Uiteraard kun je ook op een speelse en interactieve manier de kinderen de natuur laten ervaren en beleven. Je bent in staat om kinderen te boeien met een goed verhaal.

Omgevingsbewustzijn, samenwerken en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn jouw tweede natuur. Kortom: we zoeken een Medewerker Educatie B die elke kans aangrijpt om mensen te laten leren over de thema’s groen en gezond.

Je hebt (een):

 • Relevante opleiding om dit werk goed te kunnen doen, bijvoorbeeld Pabo, Natuureducatie of Biologie;

 • Didactische vaardigheden waardoor je de boodschap over kunt brengen;

 • Lesbevoegdheid (is gewenst, maar niet noodzakelijk).

Daarnaast:

 • Werk je transparant en heb je een no-nonsense (Rotterdamse) mentaliteit;

 • Heb je een netwerk dat interessant kan zijn voor Natuurstad en/of kennis van het Rotterdamse is een pre.

Wij bieden:

 • Een uitdagende functie bij de grootste natuur- en milieuorganisatie van Nederland;

 • Je werkt binnen het team Educatie & Participatie, met gepassioneerde collega's die hetzelfde doel nastreven;

 • Je werkomgeving is een groene oase in de stad;

 • De functie is ingedeeld in salarisschaal 7 van de cao Vermo. Het exacte salaris wordt afgestemd op de opleiding, kennis en ervaring die jij meebrengt;

 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1  jaar met daarna de mogelijkheid tot een overeenkomst voor onbepaalde tijd;

 • Mogelijkheid tot het volgen van een opleiding, cursus of training;

 • Pensioenregeling bij ABP;

 • Reiskostenvergoeding zoals vastgesteld in de cao Vermo.

Procedure:

Interesse? Stuur jouw brief en cv vóór 23 december aan Richard Buitendijk, Coördinator Educatie van Stichting Natuurstad Rotterdam. E-mailadres: solliciteren@natuurstad.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Neem rechtstreeks contact op met Richard Buitendijk, tel. 06 39 184 744.

De aanvraag van een VOG maakt onderdeel uit van de procedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.