Vacature Manager Financiën/Controller

uil eikenblad

Vacature Manager Financiën/Controller (28 uur)

Een groen en gezond Rotterdam, dat is de missie van Stichting Natuurstad Rotterdam. We bieden recreatie, educatie en participatie om het duurzaam denken en handelen bij de inwoners van de stad te stimuleren. Op onze acht bijzondere kinderboerderijen en veertien inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers - jong en oud - alles over de natuur en het milieu. Verspreid over de hele stad bereiken we jaarlijks ruim een miljoen bezoekers, waaronder 50.000 leerlingen. Bij Natuurstad werken ruim honderd medewerkers en honderd vrijwilligers met een hart voor de natuur.

Ben jij een strateeg? Een leider voor zowel mensen als financiële middelen? Heb je een helikopter view én oog voor detail? Weet jij haarscherp in te schatten wat de impact van de cijfers is op onze dienstverlening en samenwerking? En draai jij jouw hand er niet voor om de Raad van Toezicht te adviseren?

Wat doe je als Manager Financiën/Controller?

Als Manager Financiën/Controller ben je verantwoordelijk voor alles wat binnen Natuurstad met Financiën te maken heeft. Dat loopt uiteen van het aansturen van het  administratieve proces, tot het opstellen en verbeteren van management rapportages.

Dit betekent in de praktijk dat je advies geeft, controleert, procedures opstelt en verantwoordelijk bent voor de P&C-cyclus en het informatiemanagement. Zo adviseer je over stukken die jouw organisatie-eenheid overstijgen en vertaal je managementbesluiten naar organisatorische taakstellingen, projecten en programma’s. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen van rapportages en het presenteren van analyses en conclusies. Uiteraard beheer en verzorg je ook de financiële administratie, en je beheert, initieert en stimuleert de samenwerking met organisaties/partijen en belanghebbenden. Ook beheer en bewaak je contracten.

Dit doe je samen met vijf collega’s van Control & Financiën waar je de dagelijkse leiding over hebt: de Directieadviseur, twee Projectleiders, de Medewerker Inkoop & Contracten en de Medewerker Financiële Administratie.

Taken & Verantwoordelijkheden

 • Bewaakt en bevordert de kwaliteit, kwantiteit en tijdigheid van de P&C cyclus 
 • Beheert en voert de financiële administratie; 
 • Geeft leiding aan de afdeling
 • Draagt zorg voor het opstellen van (periodieke) rapportages, overzichten, verantwoordingsdocumenten en bijdragen aan het opstellen van de jaarrekening. 
 • Begeleidt de accountantscontrole
 • Stelt meerjaren- en projectbegrotingen mee op, verantwoordt financiën van de ontvangen subsidies en de bijdragen aan projecten.  
 • Vervult de ondersteunende kwaliteits- en adviesfunctie op het gebied van de gehele bedrijfsvoering, zoals de P&C cyclus, bewaakt de transparantie en legt verantwoording af aan de directeur en de Raad van Toezicht. 
 • Draagt zorg voor de integrale advisering aan directeur en afdelingsmanagers; 
 • Draagt zorg voor de afstemming van managementbesluiten en vertaalt deze naar organisatorische taakstellingen en projecten en programma’s; 
 • Vertaalt doelstellingen van het Strategisch Plan naar afdeling 
 • Stelt uitvoeringsplan op om inkomstenderving en kostenreductie te realiseren en te monitoren 
 • Maakt kostprijsberekeningen. 

Wie ben jij?

Je bent nauwkeurig en verantwoordelijk, en durft verantwoordelijkheid te delegeren. Je bent een analist die problemen signaleert, belangrijke informatie opspoort en herkent, en de nodige verbanden legt. Je communiceert helder en duidelijk en acteert eenvoudig op alle niveaus van de organisatie.

Leidinggeven, omgevingsbewustzijn, klantgerichtheid, samenwerken en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn jouw tweede natuur.

Je voelt je tot slot thuis in een stichtingstructuur met hoge mate van governance, dat zich echter kenmerkt door een open en informeel karakter.

Kortom: we zoeken stevige Manager Financiën/Controller die ervoor zorgt dat onze financiële positie gezond is en blijft – ook als we groeien.

Je hebt (een):

 • relevante academische/HBO opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van Finance en Control of Bedrijfseconomie;
 • HBO/WO werk- en denkniveau;
 • minimaal 5 jaar werkervaring in vergelijkbare functie.

Daarnaast:

 • ben je een coachend leider;
 • werk je transparant en je voelt je thuis in de directe en Rotterdamse aanpakkersmentaliteit.

Wij bieden

Een uitdagende functie bij de grootste, en uiteraard mooiste organisatie op het gebied van natuur- en milieueducatie.

De functie is ingedeeld in salarisschaal 11 (cao Vermo) en bedraagt maximaal € 5.169,- op basis van 36 uur per week.

Hoe gaat het in zijn werk?

Interesse? De werving & selectie verloopt via het bureau CARRON&DEBOER. Geïnteresseerd of meer weten, neem voor vrijdag 1 december 2021 contact op met Marc Laurijssen, 06 18 51 91 19 of stuur jouw motivatiebrief en cv aan marc@carrondeboer.nl. Een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure. 

De aanvraag van een VOG maakt onderdeel uit van de procedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.