Vacature Medewerker Tuinen

bladeren vlinder op een struik

Vacature Medewerker Tuinen B (24 - 36 uur)

Een groen en gezond Rotterdam, dat is de missie van Stichting Natuurstad Rotterdam. We bieden recreatie, educatie en participatie om het duurzaam denken en handelen bij de inwoners van de stad te stimuleren. Op onze acht bijzondere kinderboerderijen en veertien inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers - jong en oud - alles over de natuur en het milieu. Verspreid over de hele stad bereiken we jaarlijks ruim een miljoen bezoekers, waaronder 50.000 leerlingen. Bij Natuurstad werken ruim honderd medewerkers en honderd vrijwilligers met een hart voor de natuur.

Zorg jij ervoor dat onze mooie tuinen tip top onderhouden worden en dat de bezoekers blijven genieten van deze prachtige groene oases in de stad? En vind je het leuk om daarnaast andere taken op te pakken? In een van onze tuinen is een vacature voor een Medewerker Tuinen B.

Lees hieronder verder of de functie bij je past.

Wat doe je als Medewerker Tuinen B?

Als Medewerker Tuinen B onderhoudt en beheer je, samen met een aantal collega’s, een van de educatieve tuinen van Natuurstad. Dat houdt in dat je tuinen aanlegt en onderhoudswerkzaamheden uitvoert, beplantingsplannen opstelt en meedenkt bij de planning en de uitvoering van het onderhoud. Maar ook klein onderhoud uitvoert aan de gebouwen, machines, het gereedschap en de voertuigen.  

Andere taken zijn onder andere het organiseren van activiteiten op de locatie(s) en het maken van berichten voor de krant en social media.

Je werkt samen met de collega’s van Educatie, die schooltuin- en natuurlessen geven in de tuinen. Ook begeleidt je stagiaires en vrijwilligers, die je instructies geeft en met wie jij jouw kennis deelt.

En je zorgt ervoor dat bezoekers zich welkom voelen, onder andere door ze te vertellen wat er groeit en bloeit. Zodat zij ‘jouw’ locatie in hun hart sluiten.  

Wie ben jij?

Je bent zelfstandig: je vertrouwt op je eigen kennis en ervaring en kunt zonder hulp van anderen je werk doen. Ook kun je goed samenwerken en is kwaliteit - je werk goed doen - belangrijk voor je.    

Kortom: we zoeken een medewerker die van planten én van mensen houdt en meer wil doen dan alleen tuinieren.

Je hebt (een):

  • MBO 3-opleiding op het gebied van groenonderhoud of een vakgerichte hoveniersopleiding;

  • MBO werk- en denkniveau;

  • minimaal 2 jaar werkervaring in vergelijkbare functie.

  • ervaring met begeleiden van groepen (gewenst);

  • BHV diploma (gewenst);

  • certificaten voor bedienen van gevaarlijke tuingereedschappen (verplicht).

Daarnaast:

  • ben je eerlijk en laat je zien hoe je werkt

  • heb je een no-nonsense (Rotterdamse) mentaliteit;

  • is het hebben een netwerk, dat interessant is voor Natuurstad en/of kennis van het Rotterdamse een pluspunt.

De aanvraag van een Verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de procedure. We willen onze bezoekers een omgeving bieden waarin zij zich veilig en vertrouwd voelen. Als medewerker speel je daarbij een belangrijke rol. Daarom vragen we om een VOG als je bij ons in dienst komt.

Wij bieden

Een uitdagende functie bij een van de grootste en mooiste organisaties in Nederland op het gebied van natuur- en milieueducatie. We bieden je in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor één jaar aan. Bij goed functioneren kan dit contract worden verlengd of omgezet in een vast dienstverband.

De functie is ingedeeld in salarisschaal 4 (cao Vermo). Het salaris is maximaal € 2.730,- bij een 36-urige werkweek.

Hoe gaat het in zijn werk?

Interesse? Stuur jouw brief en cv vóór 24 juni 2022 aan Arko van der Lugt, Coördinator Tuinen van Stichting Natuurstad Rotterdam. Mailadres: solliciteren@natuurstad.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Neem rechtstreeks contact op met Arko van der Lugt, via 06 26 25 65 76.