Vacature Medewerker Tuinen

bladeren vlinder op een struik

Vacature Medewerker Tuinen (36 uur)

Zorg jij ervoor dat de mooie tuinen van Stichting Natuurstad Rotterdam tiptop onderhouden worden? Vind je het leuk om daarnaast andere taken op te pakken? In een van onze tuinen is een vacature voor de functie van Medewerker Tuinen.

 

Wat doe je als Medewerker Tuinen?

Als Medewerker Tuinen onderhoudt en beheer je, samen met een aantal collega’s, een van de educatieve tuinen van Natuurstad. Dat betekent dat je tuinen aanlegt, onderhoudswerkzaamheden uitvoert, beplantingsplannen opstelt en meedenkt bij de planning en de uitvoering van het onderhoud. Ook voer je klein onderhoud uit aan de gebouwen, machines, het gereedschap en de voertuigen. Je werkt nauw samen met de collega’s van afdeling Educatie, die schooltuin- en natuurlessen geven in de tuinen.

Andere taken zijn onder andere:

 • het organiseren van activiteiten op de locatie;
 • het maken van berichten voor de krant en social media;
 • ook begeleid je stagiaires en vrijwilligers, die je instructies geeft en met wie jij jouw kennis deelt.

Je zorgt ervoor dat bezoekers zich welkom voelen, onder andere door ze te vertellen wat er groeit en bloeit. Zodat zij ‘jouw’ locatie in hun hart sluiten.  

 

Over Natuurstad

Natuurstad staat voor een groen, gezond en sociaal Rotterdam. We bieden recreatie en educatie om het duurzaam denken en handelen bij de inwoners van de stad te stimuleren. Op onze acht bijzondere stadsboerderijen en veertien inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers - jong en oud - alles over de natuur en het milieu. Verspreid over de hele stad bereiken we jaarlijks ruim een miljoen bezoekers. Bij Natuurstad werken ruim honderd medewerkers en honderd vrijwilligers met een hart voor de natuur.

 

Wie ben jij?

Je bent zelfstandig: je vertrouwt op je eigen kennis en ervaring en kunt zonder hulp van anderen je werk doen. Ook kun je goed samenwerken en is kwaliteit - je werk goed doen - belangrijk voor je.

Je hebt (een):

 • MBO 3-opleiding op het gebied van groenonderhoud of een vakgerichte hoveniersopleiding;
 • MBO werk- en denkniveau;
 • minimaal 2 jaar werkervaring in vergelijkbare functie;
 • ervaring met begeleiden van groepen (gewenst);
 • BHV-diploma (gewenst);
 • certificaten voor bedienen van gevaarlijke tuingereedschappen (verplicht).

Daarnaast:

 • ben je eerlijk en laat je zien hoe je werkt;
 • heb je een no-nonsense (Rotterdamse) mentaliteit;
 • is het hebben van een netwerk, dat interessant is voor Natuurstad en/of kennis van het Rotterdamse een pluspunt.

 

Wij bieden

Een uitdagende functie bij een van de grootste en mooiste organisaties in Nederland op het gebied van natuur- en milieueducatie. We bieden je in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor één jaar aan. Bij goed functioneren kan dit contract worden verlengd of omgezet worden in een vast dienstverband.

De functie is ingedeeld in salarisschaal 4 (cao Vermo). Het salaris is maximaal € 3.081,- bij een
36-urige werkweek.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Interesse? Stuur jouw brief en cv in ieder geval vóór 31-7-2024 aan Mart van Gestel, Afdelingsmanager Stadsboerderijen & Tuinen, van Stichting Natuurstad Rotterdam via e-mailadres: solliciteren@natuurstad.nl. We zullen direct na openstellen van de vacature starten met de selectie, dus reageer zo snel als mogelijk.

Heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Neem rechtstreeks contact op met Arko van der Lugt, Coördinator Tuinen, via 06-26256576.

De aanvraag van een Verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de procedure. We willen onze bezoekers een omgeving bieden waarin zij zich veilig en vertrouwd voelen. Als medewerker speel je daarbij een belangrijke rol. Daarom vragen we om een VOG als je bij ons in dienst komt.