Vacature Medewerker Tuinen B

uil eikenblad

Vacature Medewerker Tuinen B (28 uur)

Een groen en gezond Rotterdam, dat is de missie van Stichting Natuurstad Rotterdam. We bieden recreatie, educatie en participatie om het duurzaam denken en handelen bij de inwoners van de stad te stimuleren. Op onze acht bijzondere kinderboerderijen en veertien inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers - jong en oud - alles over de natuur en het milieu. Verspreid over de hele stad bereiken we jaarlijks ruim een miljoen bezoekers, waaronder 50.000 leerlingen. Bij Natuurstad werken ruim honderd medewerkers en honderd vrijwilligers met een hart voor de natuur.

Zorg jij ervoor dat onze mooie tuinen tip top onderhouden worden en dat de bezoekers blijven genieten van deze prachtige groene oases in de stad? En vind je het leuk om daarnaast andere taken op te pakken? In een van onze tuinen is een vacature voor een Medewerker Tuinen B.

Lees hieronder verder of de functie bij je past.

Wat doe je als Medewerker Tuinen B?

Als Medewerker Tuinen B onderhoudt en beheer je, samen met een aantal collega’s, een van de educatieve tuinen van Natuurstad. Dat houdt in dat je tuinen aanlegt en onderhoudswerkzaamheden uitvoert, beplantingsplannen opstelt en meedenkt bij de planning en de uitvoering van het onderhoud. Maar ook klein onderhoud uitvoert aan de gebouwen, machines, het gereedschap en de voertuigen.  

Andere taken zijn onder andere het organiseren van activiteiten op de locatie(s) en het maken van berichten voor de krant en social media.

Je werkt samen met de collega’s van Educatie, die schooltuin- en natuurlessen geven in de tuinen. Ook begeleidt je stagiaires en vrijwilligers, die je instructies geeft en met wie jij jouw kennis deelt.

En je zorgt ervoor dat bezoekers zich welkom voelen, onder andere door ze te vertellen wat er groeit en bloeit. Zodat zij ‘jouw’ locatie in hun hart sluiten.  

Wie ben jij?

Je bent zelfstandig: je vertrouwt op je eigen kennis en ervaring en kunt zonder hulp van anderen je werk doen. Ook kun je goed samenwerken en is kwaliteit - je werk goed doen - belangrijk voor je.    

Kortom: we zoeken een medewerker die van planten én van mensen houdt en meer wil doen dan alleen tuinieren.

Je hebt (een):

  • MBO 3-opleiding op het gebied van groenonderhoud of een vakgerichte hoveniersopleiding;

  • MBO werk- en denkniveau;

  • minimaal 2 jaar werkervaring in vergelijkbare functie.

  • ervaring met begeleiden van groepen (gewenst);

  • BHV diploma (gewenst);

  • certificaten voor bedienen van gevaarlijke tuingereedschappen (verplicht).

Daarnaast:

  • ben je eerlijk en laat je zien hoe je werkt

  • heb je een no-nonsense (Rotterdamse) mentaliteit;

Wij bieden

Een uitdagende functie bij een van de grootste en mooiste organisaties in Nederland op het gebied van natuur- en milieueducatie. We bieden je in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor één jaar aan. Bij goed functioneren kan dit contract worden verlengd of omgezet in een vast dienstverband.

De salarisindicatie voor deze functie is € 1.841,00 - € 2.627,00 bruto per maand (schaal 4) conform cao Vermo.

Hoe gaat het in zijn werk?

Interesse? Stuur jouw brief en cv in ieder geval vóór 15 januari 2023 aan Minke Bosma, Coördinator Tuinen Zuid, van Stichting Natuurstad Rotterdam via e-mailadres: solliciteren@natuurstad.nl. We zullen direct na openstellen van de vacature starten met de selectie, dus reageer zo snel als mogelijk.

Heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Neem rechtstreeks contact op met Minke Bosma via 06-38993020.

De aanvraag van een VOG maakt onderdeel uit van de procedure.