Vacature Oproepkracht Educatie

bladeren vlinder op een struik

Oproepkracht Educatie (ZZP, flexibel inzetbaar)

Natuurstad Rotterdam

Stichting Natuurstad Rotterdam is per 1 januari 2019 verzelfstandigd en richt zich in opdracht van de gemeente op natuur- en milieueducatie voor alle Rotterdammers. Natuurstad is met 8 kinderboerderijen, 11 educatieve tuinen en 7 educatieve centra de grootste NME-organisatie in Nederland. Voor iedereen, maar vooral voor kinderen, jongeren en gezinnen heeft Natuurstad een breed, speels en laagdrempelig aanbod van educatie, recreatie en participatie. De directe beleving van planten, dieren en milieu staat daarbij centraal. Op 25 hectare groen in de stad betrekken circa 100 vaste medewerkers zoveel mogelijk Rotterdammers bij het bevorderen van een milieubewuste en gezonde levensstijl en duurzame ontwikkeling.

Organisatie

Natuurstad heeft 2 lijnafdelingen en 1 bedrijfsbureau. De afdeling Kinderboerderijen & Tuinen is verantwoordelijk voor het beheer, de exploitatie en openstelling van de 8 kinderboerderijen, 11 educatieve tuinen en 7 educatieve centra, horeca en het onderhoud. De afdeling Educatie & Projecten verzorgt het educatieve programma voor scholen en voert projecten en programma’s uit voor andere doelgroepen.

De opdracht

Op school, op onze kinderboerderijen en op onze tuinen verzorgen we lessen voor kinderen van alle leeftijden. 91% van alle Rotterdamse basisscholen volgt momenteel de lessen bij Natuurstad. Onze Educatie Specialisten verzorgen deze leerzame belevenissen met plant, dier en milieu. Tijdens de lessen staat op speelse wijze beleven, ontdekken en leren centraal. In de drukke periodes (voornamelijk maart t/m oktober) zijn wij naast onze vaste team opzoek naar oproepkrachten om deze natuurlessen te geven.

Wie zoeken we?

Wij zoeken een enthousiaste, flexibele en klantgerichte oproepkracht educatie. Je beschikt over een relevante Hbo-opleiding en bent bij voorkeur lesbevoegd. Je houdt van de natuur en vindt het leuk je passie en kennis te delen. Je bent communicatief sterk en beschikt over goede didactische en pedagogische vaardigheden.

Interesse?

Stuur je CV met een kort begeleidend schrijven naar
Laura Scheublin, Teamleider Educatie via L.scheublin@natuurstad.nl

De aanvraag van een VOG maakt onderdeel uit van de procedure.

Wij willen onze bezoekers goede dienstverlening en service bieden in een omgeving waar zij zich vertrouwd en veilig voelen. -Werk je bij ons als oproepkracht?- Dan vragen we om een VOG.