Vacature Preventiemedewerker

bladeren vlinder op een struik

Preventiemedewerker (32 - 36 uur)

Natuurstad Rotterdam

Stichting Natuurstad Rotterdam stimuleert duurzaam denken en handelen door middel van recreatie en educatie. Op onze 8 bijzondere kinderboerderijen en 14 inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers, jong en oud, alles over de natuur, het milieu en duurzaamheid. Op onze 25 hectare groen, verspreid over de hele stad, bereiken de bijna 100 medewerkers en nog eens 100 vrijwilligers jaarlijks ruim 1.000.000 bezoekers en 50.000 leerlingen.  

 Naast deze dienstverlening aan inwoners, vervult Natuurstad een regierol in vraag en aanbod op het gebied van producten en diensten voor natuur- en milieueducatie. Natuurstad opereert ondernemend, werkt intensief samen met andere aanbieders en werft externe sponsors voor projecten en innovatie. Zij adviseert de gemeente bij de beleidsontwikkeling en levert activiteiten, producten, projecten en programma’s op het gebied van natuur, milieu, duurzaamheid, dierenwelzijn en gezond voedsel aan scholen en andere instellingen. 

 Organisatie 

Natuurstad heeft 2 lijnafdelingen en 1 bedrijfsbureau. De afdeling Kinderboerderijen & Tuinen is verantwoordelijk voor het beheer, de exploitatie en openstelling van de 8 kinderboerderijen, 11 educatieve tuinen en 3 bijzondere tuinen. De afdeling Educatie & Projecten verzorgt het educatieve programma voor scholen en voert projecten en programma’s uit voor andere doelgroepen. Het bedrijfsbureau ondersteunt en adviseert directie, managementteam en de lijnafdelingen. De preventiemedewerker maakt onderdeel uit van het bedrijfsbureau.

De functie

Dagelijks werk jij aan de veiligheid en gezondheid van de medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en bezoekers van Stichting Natuurstad Rotterdam. Dit doe je door het signaleren en melden van Arbo knelpunten, door het lopen van periodieke inspectierondes en gevaarlijke  situaties te analyseren en te evalueren. En je onderzoekt (bijna) ongevallen binnen de organisatie. Verder staan zaken als preventie van ziekteverzuim, het signaleren van onwenselijke arbeidsomstandigheden en aandacht voor het geestelijk welzijn van de medewerkers hoog bij jou in het vaandel.

Als preventiemedewerker heb je kennis van Arbo zaken en risico’s op de werkvloer en moet je onder andere assisteren bij het uitvoeren en begeleiden van de RI&E. Je bewaakt de voortgang van het Plan van Aanpak naar aanleiding van de RI&E. Je stelt ook een plan op voor voorlichting, instructie en scholing en zorgt voor uitvoering daarvan. Je bevordert het juiste gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en geeft instructie over het werken met gevaarlijke stoffen.

Daarnaast geef je gevraagd en ongevraagd advies en beantwoord je vragen van medewerkers, management en OR met betrekking tot arbeidsomstandigheden en koppel je resultaten en stand van zaken terug aan de directie.

Verder ben je als hoofd BHV de eerste verantwoordelijke voor de bedrijfshulpverlening van Stichting Natuurstad Rotterdam waarbij je coördineert dat de BHV-organisatie zorgt voor het verlenen van eerste hulp bij ongevallen, het bestrijden en/of beperken van brand en de gevolgen van ongevallen en het in noodsituaties alarmeren en evacueren van alle werknemers en andere personen op onze locaties. Je zorgt er ook voor dat het strategische en operationele proces en de procedures rondom bedrijfshulpverlening, zoals het coördineren en begeleiden van de BHVers, bijhouden BHVplan, organiseren ontruimingsoefeningen, communiceren met directie en eventuele crisismanagementteam, coördineren inspectierondes en deelname aan benodigde trainingen, goed wordt gewaarborgd.

Vraag en aanbod

Wij zoeken een Preventiemedewerker die kennis heeft van en ervaring heeft met voorkomende Arbo risico’s, arbeidsomstandigheden, wetgeving en normen. De preventiemedewerker heeft een opleiding MVK of gelijkwaardige opleiding voor preventiemedewerker gevolgd. Leidinggevende ervaring is een pre.

Verder ben je in het bezit van een rijbewijs. Communicatief sterk, oplossingsgericht denken en werken, administratief onderlegd en inlevingsvermogen zijn jouw tweede natuur.

Afhankelijk van jouw leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 4.048,00 bruto per maand (schaal 9) conform cao Vermo bij een 36-urige werkweek.

De procedure

Interesse? Je sollicitatiebrief en CV kun je per email vóór 31 maart 2021 richten aan Louise Bergenhenegouwen, via solliciteren@natuurstad.nl. Voor inhoudelijk vragen over de functie kun je contact opnemen met Marc Bijl via 06-51218133.

De aanvraag van een VOG maakt onderdeel uit van de procedure.

Wij willen onze bezoekers en medewerkers goede dienstverlening en service bieden in een omgeving waar zij zich vertrouwd en veilig voelen. Als medewerker speel je daarbij een belangrijke rol. Kom je bij ons in dienst? Dan vragen we om een VOG.