Vacature tuinman/-vrouw

bladeren vlinder op een struik

Tuinman/-vrouw (24 - 36 uur per week)

Natuurstad Rotterdam

Stichting Natuurstad Rotterdam stimuleert duurzaam denken en handelen door middel van recreatie en educatie. Op onze 8 bijzondere kinderboerderijen en 14 inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers, jong en oud, alles over de natuur, het milieu en duurzaamheid. Op onze 25 hectare groen, verspreid over de hele stad, bereiken de ruim 100 medewerkers en nog eens 100 vrijwilligers jaarlijks ruim 1.000.000 bezoekers en 50.000 leerlingen. 

Educatieve (school)tuin

De educatieve tuinen zijn prachtige, groene oases in de stad, waar kinderen alles leren over de reis van zaadje tot oogst. Bezoekers zijn van harte welkom om een wandeling te maken over de tuin en mee te doen aan de feestelijke activiteiten!

De functie

Als tuinman/-vrouw werk je op de educatieve (school)tuin en bepaal je in overleg met de educatief specialisten welke gewassen waar komen te staan. Je ondersteunt en assisteert waar mogelijk bij de schooltuinlessen en activiteiten en je onderhoudt de schooltuinen. Je maakt seizoensplanningen voor de arbeid op de schooltuin en het onderhoud van het groen, zoals de heesters, bomen en perkplanten om de schooltuinakker heen.

Je bent op de desbetreffende locatie verantwoordelijk voor de volgende praktische zaken:

 • Het vermeerderen van planten en zaden;

 • Het bedienen van diverse tuingereedschappen en machines;

 • Het verrichten van lichte onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan gereedschappen, opstallen en terrein;

 • Het uitvoeren van bodem verbeterende werkzaamheden;

 • Het zorgdragen voor bestellingen van het benodigde materiaal voor de locatie en jouw werkzaamheden;

 • Het voorbereiden en uitvoeren van de voor jou relevante activiteiten uit het meerjarig-onderhoudsplan;

 • Je geeft advies en denkt mee over de inrichting en het onderhoud van het groen.

Er zijn ook een aantal taken die te maken hebben met afstemming en begeleiding van de verschillende collega’s en andere gebruikers van de tuin. Hierbij gaat het om de volgende taken:

 • Je begeleidt en instrueert de assistenten, stagiaires en vrijwilligers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden;
 • Je zorgt voor kennisoverdracht en helpt stagiaires hun leerdoelen te halen;
 • Je werkt samen en stemt af met je collega’s op locatie;
 • Je zorgt ervoor dat bezoekers zich welkom voelen en verstrekt informatie aan bezoekers over de locatie en het tuinonderhoud;
 • Je voert dagelijks terugkerende taken uit, waaronder de communicatie met alle gebruikers van het tuincomplex;
 • Verder blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen op het vakgebied, behaalt de benodigde certificaten en je bent bereid nieuwe technieken aan te leren.

Wat heb jij te bieden?

Wij zoeken een tuinman/-vrouw met gevoel voor tuinonderhoud. Iemand met een open, sociale en benaderbare persoonlijkheid, die flexibel inzetbaar is. Je beschikt over een afgeronde vakgerichte hoveniersopleiding óf je bent bereid om dit niveau te bereiken door het volgen van doelgerichte vakopleidingen. Je vindt het leuk om contacten in de wijk te onderhouden en werkt graag samen met onze vrijwilligers.

Wat bieden wij naast een fijne werkplek?

Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring wordt de hoogte van je salaris bepaald. De salarisindicatie is € 1.841,00 - € 2.627,00 bruto per maand (schaal 4) conform cao Vermo bij een werkweek van 36 uur. We bieden je in eerste instantie een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 1 jaar aan. Bij goed functioneren kan dit contract verlengd of omgezet worden naar een vast dienstverband.

De procedure

Interesse? Je sollicitatiebrief en CV kun je per e-mail vóór 13-08-2021 richten aan Arko van der Lugt, Bedrijfsleider Tuinen via solliciteren@natuurstad.nl. Voor inhoudelijk vragen over de functie kun je contact opnemen met Arko van der Lugt via 06-26256576.

De aanvraag van een VOG maakt onderdeel uit van de procedure.

Wij willen onze bezoekers een omgeving bieden waar zij zich vertrouwd en veilig voelen. Als medewerker speel je daarbij een belangrijke rol. Kom je bij ons in dienst? Dan vragen we om een VOG.