vlinder bladeren bij

Doe mee en word vrijwilliger

Stichting Natuurstad Rotterdam is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor onze prachtige kinderboerderijen en tuinen. Natuurstad is met 8 kinderboerderijen, 11 educatieve tuinen, 7 educatieve centra de grootste Natuur- Milieu organisatie in Nederland. Voor iedereen heeft Natuurstad een breed, speels en laagdrempelig aanbod van educatie, recreatie en participatie. De directe beleving van planten, dieren en milieu staat daarbij centraal.

vrijwilliger

Waarom vrijwilliger worden?

Iets goed doen geeft eigenlijk altijd wel voldoening. Bij Natuurstad is dat niet anders. Je werkt in een prachtige groene omgeving met leuke collega’s. En terwijl je lekker bezig bent draag je bij aan een groener Rotterdam en sta je middenin de samenleving. Je bent onder de mensen en bent van grote waarde. 

Als vrijwilliger bij Stichting Natuurstad Rotterdam ben je het gezicht van een kinderboerderij of tuin. Naast gastvrijheid, de bezoekers van informatie voorzien, een kopje koffie of thee serveren is het van belang dat je niet vies bent van wat hand-en-spandiensten. Zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en affiniteit met de werkzaamheden op de locatie en contact met bezoekers van alle leeftijden zijn onderdeel van de werkzaamheden.

We vragen:

 • minimaal 8 uur per week
 • jouw hulp bij hand en spandiensten
 • beheersing van de Nederlandse taal (tenminste B1)
 • bezit van eigen vervoer
 • zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en affiniteit met dieren en/of planten
 • verklaring omtrent gedrag

Je krijgt er natuurlijk ook wat voor terug:

 • je werkt in een prachtige groene omgeving met leuke collega's
 • je draagt bij aan een groener Rotterdam en staat middenin de samenleving
 • mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen
 • bedrijfskleding
 • flexibele werktijden
 • een jaarlijks vrijwilligersfeest

 

Onze verhalen

/sites/www.natuurstad.nl/files/styles/large_crop/public/Kopbeelden/jan.jpg?itok=z9InqV3R

Jan van Dongen - Vrijwilliger

Ik ben sinds 9 januari 2023 vrijwilliger op De Bokkesprong. Na 38 jaar als isolatiemonteur in de
petrochemie werd ik om medische redenen afgekeurd. Vroeger droomde ik ervan om dierenarts te worden, maar na het zien van een bloedige operatie ben ik dat niet
geworden. De liefde voor dieren bleef; daarom vind ik .....

/sites/www.natuurstad.nl/files/styles/large_crop/public/Kopbeelden/Yvette%20en%20Hans_0.jpg?itok=9HNdAC0A

Yvette en Hans - Vrijwilligers

Voeten in de klei, werken in het groen en gezellige collega’s. Dat is vrijwilligerswerk bij Natuurstad. Het werk verandert met de seizoenen mee en er is altijd iets te doen. Vrijwilligers Hans en Yvette werken al jaren bij de Botanische Tuin in Kralingen.

/sites/www.natuurstad.nl/files/styles/large_crop/public/Kopbeelden/Henk-Roubos.jpg?itok=AZYDh193

Henk Roubos - Vrijwilliger

Naast schilderwerk en andere klussen op educatieve tuin De Enk hou ik inmiddels al zes jaar de Facebookpagina van De Enk bij. Wekelijks plaats ik een verslag van wat er gebeurt op de tuin, de zogenaamde Enk-magazines. Daarin behandel ik alles wat met flora en fauna te maken ....

Onze vacatures voor vrijwilligers

Stichting Natuurstad Rotterdam heeft verschillende vacatures  beschikbaar voor vrijwillig werk. Zo kun je op een kinderboerderij of een (moes)tuin terecht of misschien kun je een bijdrage leveren aan onze afdeling Educatie. Neem gerust contact met ons op samen te kijken welke vacature het beste bij jou past.