eikenblad ijsvogel

Vacature Medewerker Kinderboerderijen (36 uur)

dierverzorger bij natuurstad

Vacature Medewerker Kinderboerderijen (36 uur)

Een groen en gezond Rotterdam, dat is de missie van Stichting Natuurstad Rotterdam. We bieden recreatie, educatie en participatie om het duurzaam denken en handelen bij de inwoners van de stad te stimuleren. Op onze acht bijzondere kinderboerderijen en veertien inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers - jong en oud - alles over de natuur en het milieu. Verspreid over de hele stad bereiken we jaarlijks bijna een miljoen bezoekers, waaronder 50.000 leerlingen. Bij Natuurstad werken ruim honderd medewerkers en honderd vrijwilligers met een hart voor de natuur.

Houd jij van dieren en weet je alles van het welzijn en de verzorging van dieren? En vind je het leuk om daarnaast andere taken op te pakken? Op een van onze kinderboerderijen is een vacature voor een Medewerker Kinderboerderijen.

Lees hieronder verder of de functie bij je past.

Wat doe je als Medewerker Kinderboerderijen?

Als Medewerker Kinderboerderijen ben je verantwoordelijk voor de dieren op de locaties. Je controleert dagelijks hun gezondheid, kijkt of er ziektes zijn en behandelt deze. Of je vraagt de dierenarts om hulp. Ook doe je voorstellen rondom het dierenbestand, zoals de voortplanting, huisvesting, verkoop en aankoop.

Andere taken die je hebt zijn onder andere het plannen van werkzaamheden op de kinderboerderij, het bijhouden van de administratie van de dieren, het uitvoeren van kleine onderhoudswerkzaamheden en het organiseren van activiteiten. Je werkt samen met collega’s, stagiaires en vrijwilligers, die je ook informeert en instructies geeft. Daarnaast maak je berichten voor de krant en social media. Belangrijk: je zorgt ervoor dat bezoekers zich welkom voelen, onder andere door gevraagd en ongevraagd je uitgebreide kennis en ervaring van dieren met de bezoekers te delen, zodat ze een leuke én leerzame tijd bij ons hebben.

Wie ben jij?

Je bent zelfstandig: je vertrouwt op je eigen kennis en ervaring en kunt zonder hulp van anderen je werk doen. Ook kun je goed samenwerken en is kwaliteit - je werk goed doen - belangrijk voor je.
Kortom: we zoeken een medewerker die van dieren én van mensen houdt en graag over de kinderboerderij vertelt.
Je hebt (een):
• MBO 3-opleiding dierverzorger;
• minimaal 2 jaar ervaring in vergelijkbare functie;
• Certificaat BHVD zoogdieren, vogels (of bereid deze te halen);
• BHV diploma (of bereid deze te halen).
Daarnaast:
• ben je open, vriendelijk en werk je graag samen;
• heb je een no-nonsense (Rotterdamse) mentaliteit.

Wij bieden

Een uitdagende functie bij de grootste, en uiteraard mooiste organisatie in Nederland op het gebied van natuur- en milieueducatie.
Het betreft een tijdelijk contract voor 12 maanden met uitzicht op een verlenging. De functie is ingedeeld in salarisschaal 5 (cao Vermo).

Hoe gaat het in zijn werk?

Interesse? Stuur jouw brief en cv in ieder geval vóór 31-7-2023 aan Mart van Gestel, Afdelingsmanager Kinderboerderijen & Tuinen, van Stichting Natuurstad Rotterdam via e-mailadres: solliciteren@natuurstad.nl. We vragen je om in je sollicitatie aan te geven voor hoeveel uur per week je beschikbaar bent. We zullen direct na openstellen van de vacature starten met de selectie, dus reageer zo snel als mogelijk. Heb je inhoudelijke vragen over deze functie? Neem rechtstreeks contact op met Mart van Gestel via 06-34519349.

De aanvraag van een VOG maakt onderdeel uit van de procedure.