Seizoenpakket

bladeren vlinder op een struik

Er is elk seizoen zoveel te ontdekken! Met het Seizoenpakket van Natuurstad haal je vier keer per jaar een bijzondere natuurbeleving het klaslokaal in. 

De inhoud
Elk Seizoenpakket van Natuurstad bestaat uit een verrassende mix verschillende natuurlijke materialen, voldoende voor één groep. Het Seizoenpakket is geschikt voor elk leerjaar; de leerlingen kunnen op hun eigen niveau direct aan de slag.  Alle materialen kunnen worden onderzocht door de leerlingen. Zien, horen, ruiken, proeven, voelen: alle zintuigen worden geprikkeld!

Onderzoekend en ontdekkend leren
Elk pakket stimuleert het onderzoekend en ontdekkend leren. Deze vorm van leren doet een beroep op de hogere denkvaardigheden van uw leerlingen. Ze worden uitgedaagd, geprikkeld en aangezet tot onderzoek aan de hand van de natuurlijke materialen. Alles staat in dienst van het stimuleren van de intrinsieke motivatie van de leerling. Door bewust geen informatie bij het pakket te voegen is het voor de leerlingen een uitdaging om te achterhalen wat alles is.

Elk jaar seizoensgebonden plezier
De inhoud van elk pakket is gekoppeld aan het seizoen. De pakketten sluiten hiermee aan bij de actuele belevingswereld van de leerlingen. 16 verschillende pakketten worden in een vierjarige cyclus aangeboden. Zo zal een pakket dat een leerling in groep 2 heeft gezien, 4 jaar later terug kunnen komen in groep 6. De nu vier jaar oudere leerling zal een hele andere benadering hebben van hetzelfde pakket.

Informatiepagina
Bij elk pakket is een digitale informatiepagina voor de leerkracht beschikbaar. Hierin staan didactische tips, educatieve voorbeeldvragen, mogelijke werkvormen en verschillende bronnen voor nog meer informatie.

 

 

Informatiepagina's 2023 - 2024

Herfst: Smakelijke herfst
Winter: Laat ze fluiten
Lente: Een vensterbank vol
Zomer: Eenzame bijen?

Informatiepagina's 2022 - 2023

Herfst: Zooitje (on)geregeld?
Winter: Koud hè
Lente: Pitje nooit genoeg
Zomer: Smakelijk zomer

Informatiepagina's 2021 - 2022

Herfst: Paddenstoel
Winter: Spoorzoeken
Lente: Smakelijke lente
Zomer: Proef!

Informatiepagina's 2020 - 2021

Zomer: Strand
Lente: Takkenzooi
Winter: Smakelijke winter
Herfst: Schimmel is tof

 

Bestellen

Het seizoenpakket is te bestellen via de NME-gids. Rotterdamse leerkrachten hebben hiervoor aan het begin van het schooljaar inloggegevens ontvangen. Nog geen inloggegevens voor de digitale NME-gids ontvangen via de e-mail? Neem contact met ons op via educatie@natuurstad.nl