vlinder bladeren bij

Educatie

Onze bevlogen en deskundige medewerkers bieden leerzame belevenissen met plant, dier en milieu. Tijdens de interactieve lessen staat op speelse wijze beleven, ontdekken en leren centraal. Zo wordt leren over de natuur écht leuk!

Ecokids project sdikstra

Natuurlessen

Op school, op onze kinderboerderijen en op onze tuinen verzorgen we interactieve lessen voor kinderen van alle leeftijden. Elk jaar kunnen leerkrachten van het Rotterdamse basisonderwijs de klas inschrijven voor een gratis natuurles. Daarnaast is het mogelijk om groep 5, 6 en 7 in te schrijven voor het programma schooltuinieren op een van onze educatieve tuinen. Bekijk het aanbod.

Meer natuur- en milieueducatie? Dat kan! Naast ons (gratis) basisaanbod is het mogelijk om tegen betaling het plus-aanbod af te nemen:

  • Extra lessen: het is mogelijk om meer lessen te volgen op de kinderboerderij.
  • Seizoenpakketten: vier keer per jaar ontvang je een lespakket, passend bij het seizoen.
  • Leskist of los materiaal: het is mogelijk om een leskist of los materiaal te huren.

Vervangend lespakket

Leerkrachten die het vervangende lespakket 'Kleine Beestjes - Kriebelbeestjes' of 'Insecten - Krijg de kriebels!' hebben ontvangen, kunnen hier de lesbrief downloaden.

Contact

Voor vragen over ingeplande lessen, het educatie-aanbod en mogelijkheden tot maatwerk, kun je contact met ons opnemen via educatie@natuurstad.nl 

 

Inschrijven

Rotterdamse leerkrachten kunnen hun klas vanaf eind mei weer inschrijven voor een natuurles voor het schooljaar 2021-2022. Nog geen inloggegevens voor de digitale NME-gids ontvangen via de e-mail? Neem contact met ons op via educatie@natuurstad.nl