Filmtip: De Schooltuin

Vanaf vandaag draait er een prachtige film in de bioscoop: De Schooltuin - Een jaar rond met je handen in de grond. Volg Natuurstad op Facebook om kans te maken op vrijkaartjes!

De Schooltuin

Al 100 jaar komen Rotterdamse schoolkinderen zelf hun groente verbouwen op een schooltuin in de buurt. Elk jaar komen ruim 3000 scholieren bij Natuurstad op deze manier (voor het eerst) in aanraking met de natuur en leren ze meer over de seizoenen, bestuiving en gezonde voeding.

Over een jaar lang schooltuinieren is nu ook een hele bijzondere film gemaakt. Vanaf vandaag draait de film ‘De Schooltuin’ in de bioscoop. De schooltuin laat het schooltuinieren zien door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groente en bloemen. De kijker volgt de ‘cycle of life’, de seizoenen. Verhalen over de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten. Het succes, het enthousiasme en het commentaar van de kinderen maar ook de teleurstelling als iets mislukt of een konijntje er vandoor gaat met hun worteltjes.

Schooltuinen staan in Nederland al 100 jaar voor breed natuuronderwijs, dat kinderen kennis van en respect voor de natuur bijbrengt. Plezier, zelf doen, beleving, ontdekken. Dat staat bij de lessen centraal. Thema’s als biodiversiteit, kringloop, bewegen, gezonde voeding, eten en duurzaamheid krijgen daarbij veel aandacht. Natuurstad is trots op 100 jaar schooltuinieren en raadt iedereen aan om deze prachtige film te gaan bekijken. Via Facebook geven wij dit weekend 5x 2 kaarten weg.

De film De Schooltuin draait vanaf vandaag in de bioscoop. Bekijk de trailer en tijden op: www.pathe.nl