Natuurtips van Meneer Sander

Er is in de natuur heel veel te beleven. Natuurstad helpt jou graag een stukje van die natuur te ontdekken, gewoon in of vlakbij jouw eigen huis! 

Meneer Sander

Natuurstad heeft de afgelopen weken niet stil gezeten. Waar wij normaal op onze kinderboerderijen en tuinen jaarlijks 50.000 Rotterdamse basisschoolleerlingen voor een natuurles ontvangen, kon dat deze periode niet doorgaan. In razend tempo ontwikkelden onze Educatie Specialisten een serie video’s met natuuronderwijs voor thuis. Zo blijft Natuurstad kinderen stimuleren om op onderzoek te gaan naar natuur, in en om het huis.

In de serie Natuurtips voor Thuis volgen we Meneer Sander van Natuurstad terwijl hij groente op wonderbaarlijke wijze laat groeien, vogels naar de tuin lokt, zaden onderzoekt en nog veel meer. Bij elke video hoort een werkblad met doe opdrachten, te downloaden via www.natuurstad.nl/natuurtips-voor-thuis.

Bijna 2000 Rotterdamse leerkrachten ontvingen de natuurlessen via e-mail. De lessen zijn kant en klaar door te sturen naar leerlingen. Er zijn niet of nauwelijks materialen nodig, waardoor kinderen direct thuis aan de slag kunnen. Via de website van Natuurstad zijn alle video’s en werkbladen ook beschikbaar voor ouders en leerkrachten elders in het land.