Nominatie GDO Innovatieprijs

Natuurstad is super trots op de nominatie voor de GDO Innovatieprijs!

GDO nominatie

“Trots dat we zijn genomineerd voor de GDO Innovatieprijs vanwege de vernieuwende educatieve activiteiten ontwikkeld in Coronatijd. Het is een mooie erkenning voor de flexibiliteit, de innovatie- en de improvisatiekracht van onze educatieve medewerkers.”

Op de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van GDO is gisteren de winnaar van de GDO Innovatieprijs 2021 bekend gemaakt. “Graag feliciteer ik de winnaar - Milieuhuis Nissewaard met project High Five - met deze mooie prijs. Wij van Natuurstad zijn trots dat we zijn genomineerd vanwege de vernieuwende educatieve activiteiten, die we hebben ontwikkeld in Coronatijd”, aldus Louise Bergenhenegouwen, directeur Stichting Natuurstad Rotterdam. “Het is een mooie beloning voor de flexibiliteit, de innovatie- en de improvisatiekracht van onze educatieve medewerkers.”

Notities uit het juryrapport:
• De opzet van de digitale lessen en doe-opdrachten is echt van toegevoegde waarde voor de natuur- en milieueducatie.
• De enthousiaste filmpjes bij de doe-opdrachten zetten aan tot actie bij de kinderen.
• De toevoeging van een werkblad en opdrachten bij de digitale activiteiten geven een mooie verdieping.

Interactie en continuïteit
Door doe-opdrachten met begeleidende filmpjes te ontwikkelen, konden kinderen toch elke week met een nieuwe opdracht aan de slag toen ze thuis zaten in de Coronaperiode. Ook zijn enkele lessen zoals de Levende Zee les omgezet naar een digitale les, waarbij schoolklassen op afstand de les konden volgen. Op deze manier heeft Natuurstad - ondanks dat de leerlingen niet naar het lescentrum konden komen - interactieve lessen neergezet en continuïteit geboden. Waardoor de kinderen toch over de natuur konden leren en deze konden beleven.

In de natuur- en duurzaamheidssector worden veel mooie projecten, projecten en werkwijzen ontwikkeld. Om dit voor het voetlicht te brengen, reikt GDO (Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling) jaarlijks de GDO Innovatieprijs uit.