Pluimvee kinderboerderijen blijft binnen

Vanwege de vogelgriep zitten de kippen en het andere pluimvee voorlopig binnen. Vogelgriep is niet gevaarlijk voor bezoekers van de kinderboerderij. 

Vogelgriep

In oktober is de vogelgriep vastgesteld in Nederland. Vanuit de overheid zijn er maatregelen getroffen om de verspreiding van de vogelgriep zoveel mogelijk te beperken. Eén van deze maatregelen is een ophokplicht voor pluimvee in Nederland. Dit heeft ook gevolgen voor de dieren op onze kinderboerderijen. De kippen en het andere pluimvee op de kinderboerderij zijn tijdelijk gehuisvest in de binnenverblijven.

“Bijna elk jaar heeft Nederland met de vogelgriep te maken. De binnenverblijven zijn groot genoeg om de dieren langere tijd binnen te huisvesten” aldus Thijs Overduin, dierenverzorger op kinderboerderij De Kraal. “Zoals altijd krijgen de dieren de juiste verzorging en komen ze niets te kort!”

Bezoekers kunnen de meeste dieren nog gewoon in het binnenverblijf bewonderen, slechts enkele dieren hebben een binnenverblijf buiten het bezoekersterrein. Vogelgriep is voor bezoekers van de kinderboerderijen niet gevaarlijk.

Kijk voor meer informatie over het vogelgriepvirus op de website van het RIVM.