Volkskracht Award voor Natuurstad

In de Willem Burgerzaal van De Doelen - vernoemd naar de man die in 1923 Stichting Bevordering van Volkskracht oprichtte - vierde Volkskracht op 4 oktober 2023 haar honderdjarig bestaan. Ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan, mochten Rotterdamse organisaties een droom indienen, waarvoor zij een financiële steun in de rug kunnen gebruiken. Tijdens deze feestelijke avond werden gehonoreerde dromen bekend gemaakt.  Ook Stichting Natuurstad zag haar ingezonden droom ingewilligd worden.

Award

Stichting Bevordering van Volkskracht is een vermogensfonds. Het geld dat oprichter Willem Burger in 1923 ter beschikking stelde, wordt belegd. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan iedereen in Rotterdam.

Daarbij is het doel: de bevordering van het geestelijke en lichamelijke welzijn van de bevolking van Rotterdam. Vrij vertaald: het leven van de Rotterdammers verbeteren. In al die jaren sinds de oprichting, is er heel veel bereikt. Van circusfestivals tot tandartshulp voor daklozen en van tentoonstellingen voor kinderen tot groene stadstuinen.

 

Onze droom

Samen met BuurtLab heeft Natuurstad het plan ingediend om twee natuurspeeltuinen te realiseren. Met deze speeltuinen willen we gezinnen naar buiten krijgen en echt in contact laten komen met de natuur.  Geen ijzeren glijbanen, maar uitsluitend natuurlijke objecten waarin kinderen heerlijk kunnen ravotten. 

Als één van de 554 inzendingen mocht Natuurstad samen met BuurtLab haar idee insturen en vervolgens pitchen. En met succes; Stichting Volkskracht heeft onze droom gehonoreerd met een fantastische donatie. In 2024 zullen wij, dankzij deze financiële steun, op kinderboerderijen de Bokkensprong en de Molenwei de natuurspeeltuinen ontwerpen en laten aanleggen. Deze locaties zijn onder meer gekozen omdat juist in deze wijken extra aandacht verdient op het gebied van sociaaleconomische status en leefbaarheid.

Houd onze social media kanalen goed in de gaten voor de vorderingen van de natuurspeeltuinen.