Vacature Raad van Toezicht lid (2x)

bladeren vlinder op een struik

Natuurstad zoekt twee nieuwe leden voor haar Raad van Toezicht. Als dynamische organisatie beheren wij 8 bijzondere kinderboerderijen en 15 inspirerende (school)tuinen, waar bezoekers van alle leeftijden alles kunnen ontdekken over natuur, milieu, voedsel en duurzaamheid. Onze inzet wordt gedragen door een team van 100 enthousiaste medewerkers en 110 betrokken vrijwilligers.

 

Wij zijn op zoek naar twee leden voor de Raad van Toezicht met toezichthoudende of bestuurlijke ervaring, waarvan één met expertise op het gebied van Financiën en bedrijfsvoering en de ander met expertise op het gebied van Groen en educatie. Per 1 januari 2025 komt tevens de functie van voorzitter beschikbaar binnen de Raad van Toezicht.

 

Het lid met expertise op het gebied van Financiën en bedrijfsvoering zal zich bezighouden met het toezicht en advisering op alle financiële aspecten van onze organisatie, alsmede met bedrijfsvoering gerelateerde zaken zoals ICT, administratie, inkoop en juridische aspecten.

Het lid met expertise op het gebied van Groen en educatie zal zich richten op het toezicht en advisering met betrekking tot milieu-educatieve aspecten, innovatieve ontwikkelingen in het groene domein en het onderhouden van relevante netwerken.

Wij streven naar een evenwichtige samenstelling van de Raad van Toezicht op het gebied van gender, leeftijd, herkomst en expertise.

 

Leden van de Raad van Toezicht komen minimaal vier keer per jaar bij elkaar voor reguliere vergaderingen en zijn betrokken bij de ontwikkeling van de organisatie en relevante thema's. Daarnaast zijn er twee actieve commissies binnen de Raad van Toezicht: de Remuneratiecommissie en de Auditcommissie. Een goede samenwerking, waarin leden vrij zijn om zich uit te spreken en ideeën in te brengen, staat bij ons centraal.

 

Voor meer informatie over de profielen en de procedure kunt u contact opnemen met Leon Broere van Leidraad Consult via l.broere@leidraadconsult.nl of 06-45275787.

Reageren kan door uw motivatie en curriculum vitae te sturen naar bovengenoemd adres.