Vacature Vrijwilligers Kinderboerderijen

bladeren vlinder op een struik

minimaal 8 uur per week

Natuurstad Rotterdam

Stichting Natuurstad Rotterdam is opzoek naar enthousiaste vrijwilligers voor één van onze prachtige kinderboerderijen. Natuurstad is met 8 kinderboerderijen, 11 educatieve tuinen, 7 educatieve centra de grootste Natuur- Milieu organisatie in Nederland. Voor iedereen, maar vooral voor kinderen, jongeren en gezinnen heeft Natuurstad een breed, speels en laagdrempelig aanbod van educatie, recreatie en participatie. De directe beleving van planten, dieren en milieu staat daarbij centraal.

De functie

Als vrijwilliger bij Stichting Natuurstad Rotterdam ben je het gezicht van de kinderboerderij. Gastvrijheid is ontzettend belangrijk, wij streven ernaar dat elke bezoeker zich welkom voelt op één van onze kinderboerderijen. Naast gastvrijheid, de bezoekers van informatie voorzien, een kopje koffie of thee serveren is van belang dat je niet vies bent van wat hand-en-spandiensten. Het terrein schoonhouden is namelijk ook één belangrijk onderdeel van het vrijwilligerswerk. Tot slot is zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en affiniteit met dieren, bezoekers van alle leeftijden van belang.

Vraag en aanbod

Wij zoeken een enthousiaste, flexibele en klantgerichte vrijwilliger, die Natuurstad samen met alle Natuurstad collega’s als zelfstandige organisatie helpt groeien en bloeien. Je beschikt over een Nederlands taalniveau van minimaal B1 en bent in bezit van eigen vervoer. Er is geen vrijwilligersvergoeding maar een lekker kopje koffie staat altijd voor je klaar. Samen kijken we welke kinderboerderij het beste bij jou past, hierbij houden we rekening met de reistijd.

De procedure

Interesse? Je sollicitatiebrief en CV kun je per e-mail richten aan Alex Kieffer via a.kieffer@natuurstad.nl.

De aanvraag van een VOG maakt onderdeel uit van de procedure.

Wij willen onze bezoekers goede dienstverlening en service bieden in een omgeving waar zij zich vertrouwd en veilig voelen. Als vrijwilliger speel je daarbij een belangrijke rol. Kom je bij ons vrijwilligerswerk uitvoeren? Dan vragen we om een VOG.