Veiligheidscoördinator (24 uur)

bladeren vlinder op een struik

Om onze ambities op het gebied van natuur- en duurzaamheidseducatie te realiseren en onze medewerkers, vrijwilligers en bezoekers een veilige omgeving te garanderen, zijn we op zoek naar een ervaren en kwaliteitsgerichte Veiligheidscoördinator.

Natuurstad Rotterdam 

Stichting Natuurstad Rotterdam stimuleert een gezonde, sociale en duurzame stad door middel van recreatie, educatie en participatie. Op 8 bijzondere kinderboerderijen met educatieve lescentra en 14 inspirerende (school-) tuinen ontdekken en leren bezoekers - jong en oud - alles over de natuur, het milieu, ons voedsel en duurzaamheid. De basis van Natuurstad wordt gevormd door 110 medewerkers en ruim 100 vrijwilligers, die zich met passie inzetten voor een leefbare stad en om haar inwoners gezonder en gelukkiger te maken.

 

De functie 

Dagelijks werk jij aan de veiligheid en gezondheid van de medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en bezoekers van StichtingNatuurstad Rotterdam. Dit doe je door het signaleren en melden van Arbo-knelpunten, door het lopen van periodieke inspectierondes en het analyseren en evalueren van gevaarlijke situaties en (bijna) ongevallen binnen de organisatie. Je vervult ook de rol van preventiemedewerker en daarin hou je je bezig met zaken als preventie van ziekteverzuim, het signaleren van onwenselijke arbeidsomstandigheden en aandacht voor het geestelijk welzijn van de medewerkers.

Je hebt kennis van Arbo-zaken en risico's op de werkvloer. Ook begeleid je de medewerkers op de werkvloer bij het uitvoeren vande Rl&E. Je bewaakt de voortgang van het Plan van Aanpak naar aanleiding van de Rl&E. Je stelt ook een plan op voor voorlichting, instructie en scholing en zorgt voor uitvoering daarvan. Je bevordert het juiste gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en geeft instructie over het werken met gevaarlijke stoffen.

Daarnaast geef je gevraagd en ongevraagd advies en beantwoord je vragen van medewerkers, management en OR met betrekking tot arbeidsomstandigheden en koppel je resultaten en stand van zaken terug aan de directie.

Als hoofd BHV ben je de eerst verantwoordelijke voor de bedrijfshulpverlening. Daarin coördineer je dat de BHV-organisatie zorgt voor het verlenen van eerste hulp bij ongevallen, het bestrijden en/of beperken van brand en de gevolgen van ongevallen. In noodsituaties alarmeer en evacueer je alle werknemers en andere personen op onze locaties.

Je zorgt er ook voor dat het strategische en operationele proces en de procedures rondom bedrijfshulpverlening goed wordt gewaarborgd. Hieronder valt het coördineren en begeleiden van de BHV-ers, bijhouden van het BHV-plan, organiseren vanontruimingsoefeningen, communiceren met directie en eventueel crisismanagementteam, coördineren van inspectierondes endeelname aan benodigde trainingen.

 

Profiel 

Wij zoeken een veiligheidscoördinator die op zoek is naar een afwisselende rol en die niet bang is om verantwoordelijkheid te nemen. Jouw drijfveer is om steeds een beetje meer bewustzijn te creëren op het gebied van veiligheid en Arbo. Je hebt kennis vanen ervaring met voorkomende Arbo risico's, arbeidsomstandigheden, wetgeving en normen. Je bent een stevige persoonlijkheidmet een proactieve houding en met uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid. Je weet een (lastige)boodschap goed over te brengen en anderen gemakkelijk te overtuigen. Verder denk je van nature in oplossingen in plaats vanproblemen, en heb je een praktische instelling.

Daarnaast heb je (een):

 • relevante opleiding op het gebied van Veiligheidskunde, Arbomanagement (opleiding MVK of gelijkwaardig);
 • MBO+/HBO werk- en denkniveau;
 • minimaal 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;
 • actuele kennis van milieu-, Arbo-, en veiligheid wet- en regelgeving;
 • rijbewijs;
 • bij voorkeur leidinggevende ervaring (pré, geen must).

Voldoe jij niet aan alle eisen maar denk je wel dat dit de functie voor jou is? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren.Wij zetten ons in voor gelijke kansen voor iedereen.

 

Wij bieden

 

 • een afwisselende functie bij de grootste lokale organisatie in Nederland op het gebied van natuur- enduurzaamheidseducatie;

 • een werkklimaat waarin initiatieven voor verbetering worden gestimuleerd en gewaardeerd en je actief bijdraagt aan demaatschappelijke impact van onze organisatie;

 • een prachtige werkomgeving in een groene - stadsoase;

 • de functie is ingedeeld in salarisschaal 9 (cao Vermo), maximaal€ 4.749,­ bruto per maand op basis van 36 uur, exclusief vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,33%);

 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling (ABP), reiskostenvergoeding en een collectieve ziektekostenverzekering;

 • een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar, met daarna de mogelijkheid tot een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;

 • mogelijkheden tot het volgen van een opleiding, cursus of training;

 • wij werken flexibel, zowel wat betreft werktijden als thuiswerken. Gemiddeld werk je 2 dagen per week op onze verschillende locaties.

 

De procedure 

Jouw sollicitatiebrief en CV kun je sturen aan Martijn Deleij, Adviseur P&O van Stichting Natuurstad Rotterdam, e-mailadres: solliciteren@natuurstad.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over deze functie, neem dan contact op met Martijn Deleij, via telefoon 06-38993026 of e-mailadres m.delejj@natuurstad.nl.

De aanvraag van een VOG maakt onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.