Gevonden verwaarloosde cavia's tijdelijk opgevangen

In de buurt van kinderboerderij De Kraal van Natuurstad werden verwaarloosde cavia’s gevonden. Medewerkers van de kinderboerderij hebben de cavia’s gevangen en tijdelijk naar de kinderboerderij gebracht.

cavia's gevonden bij Natuurstad opgevangen

De 16 cavia's liepen los in het Kralingse Bos. Ze waren ondervoed en sommige hadden huidinfecties. De dieren werden hier waarschijnlijk kort voor de vondst achtergelaten. Medewerkers van de kinderboerderij hebben de cavia’s gevangen en tijdelijk naar de kinderboerderij gebracht. De vondst werd al snel gedeeld in diverse lokale media zoals het AD en Rijnmond.nl.

Gelukkig zorgen de meeste baasjes heel goed voor hun dieren!
Natuurstad zorgt op haar kinderboerderijen ook dat mensen beseffen hoe je goed voor een dier kunt zorgen. De dierverzorgers kunnen je van alles vertellen over dieren en er zijn allerlei activiteiten waarbij de dieren centraal staan. Ook kun je bijvoorbeeld bij kinderboerderij De Kraal de nagels van je cavia laten knippen.

nagels knippen cavia

Daarnaast heeft Natuurstad een les over het houden van huisdieren, die jaarlijks door de kinderen van basisscholen uit heel Rotterdam wordt gevolgd.

Zo leren ze hoe je thuis net zo goed voor je dieren zorgt, als wij op de kinderboerderijen doen!

De gevonden cavia’s hebben geluk gehad dat wandelaars ze hebben gezien en Natuurstad hebben gebeld. Ze zijn door de dierverzorgers van Natuurstad verwend en konden na een nachtje aansterken op de kinderboerderij naar de knaagdierenopvang Het Knaagspoor van de Dierenbescherming. Als ze hersteld zijn, wordt er een nieuw thuis voor ze gezocht.

Heb je zelf vragen over de zorg voor je huisdier? Stel ze gerust aan een van de dierverzorgers op de kinderboerderijen van Natuurstad!